Memur-Sen yüzde 15’lik kaybı kabul etti

Memur-Sen yüzde 15’lik kaybı kabul etti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümet ile imzalanan toplu sözleşmede yüzde 15’lik memur kesiminin kaybı olduğunu kabul etti.

Kategori:Haber

Yayımlanma:


Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümet ile tek yetkili sendika olan Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmede yüzde 15’lik memur kesiminin hükümetin teklifine göre kayıp yaşadığını kabul etti.

Toplu sözleşmeye ilişkin tartışmalar üzerine basın toplantısı düzenleyen Gündoğdu, taban aylığa yapılan 175 TL bürüt zammın, kamu görevlilerinin yüzde 85’lik bölümü için yüzde 3+3 oransal artışından daha yüksek olduğunu söyledi. Göreve devam eden kamu görevlilerinden düşük maaş alanlar için yüksek, yüksek maaş alanlar için ise düşük oransal artışa gidildiğini dile getiren Gündoğdu, maaş makasının daralmasını sağladıklarını sözlerine ekledi. Taban aylığa emeklilik ikramiyesine etkisinin yüzdelik zam artışından daha etkili olduğunu belirten Gündoğdu, “1 Ocak 2014 itibarıyla müsteşarın da genel müdürün de öğretmenin de hizmetlinin de emekli ikramiyesi 5.250 TL artacak” dedi.

“Diğer iki konfederasyon kıskançlık içerisinde”

Kamu görevlilerinin 2014 ve 2015 yıllarında yararlanacakları mali ve sosyal hakları belirleyenn toplu sözleşme görüşmelerinde yetkisi olmayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nunun (Kamu-Sen) eleştirilerini yorumlayan Gündoğdu, “Kamu-Sen ve KESK, Memur-Sen’i işi erken bitirdiği için suçladıklarının, karaladıklarının farkında olamayacak kadar aymazlık ve kıskaçlık içerisindedir” dedi. Toplu sözleşme süreciyle taban aylığı 1.027 TL’den 1.202 TL’ye yükseldiğini ve bugüne kadar ilk defa taban aylığa 175 TL artış sağlandığını dile getiren Gündoğdu, sözleşmeyi “Memur-Sen daha iyisini imzalatıncaya kadar en karlı, en kapsamlı ve en adil uzlaşmadır” şeklinde yorumladı.

“Enflasyonun kat kat üzerinde”

Toplu sözleşmeyi değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan anlaşmanın bütçeye, Orta Vadeli Programa (OVP) göre brüt olarak 3 milyar 269 milyon lira, net olarak ise 2 milyar 919 milyon lira ilave yük getirdiğini belirtti. Hükümet olarak OVP’de yüzde 3+3 öngördüklerini, söz konusu artışın yüzde 4+4’e oranla bile daha fazla bir yük getirdiğini dile getirerek, “Aslında memurların büyük bir kısmı için artış enflasyonun kat kat, hükümetin önerisinin çok çok üzerinde” olduğunu söyledi.