31 Mart’ta büyükşehirlerde değişim yok

31 Mart’ta büyükşehirlerde değişim yok

24 Haziran seçimleri için en yakın tahminde bulunan gerçekleştiren ORC Araştırma’nın son anketine göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana’da yönetim aynı partilerde kalacak. Anket sonuçlarına göre, İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Binali Yıldırım yüzde 49,6 oy alırken CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 47,2 düzeyinde oy oranına sahip. Ankara’da ise yüzde 47,9 oy oranına sahip olan Millet İttifakı’nın ortak adayı Mansur Yavaş, yüzde 48,6 oranında oy alması tahmin edilen en güçlü rakibi Mehmet Özhaseki karşısında seçimi kaybediyor.

Kategori:Haber

Yayımlanma:


Geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden araştırma şirketi ORC, son seçim anketini paylaştı. ORC Araştırma’nın yayımladığı anket sonuçlarına göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana’da yönetim aynı partilerde kalacak. İstanbul, Ankara’nın yanı sıra Eskişehir, Balıkesir ve Zonguldak’ta seçimin sonucunu ise çok düşük puan farkları belirleyecek.

Yaptığı saha araştırmasında, 24 Haziran seçimlerini en iyi tahmin eden ORC Araştırma, 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili yaptığı son anketini paylaştı. Ankete göre, İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Binali Yıldırım 2,4 puan önde görünüyor. Yıldırım’ın oy oranının yüzde 49,6 olduğu ankete göre CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 47,2 düzeyinde oy oranına sahip.

Mansur Yavaş yine kaybedecek

Ankara’da da belediyedeki partinin değişmeyeceğine işaret eden anket sonuçlarına göre, açıklamalarında seçimi kazandığını dile getiren Millet İttifakı’nın ortak adayı Mansur Yavaş, yüzde 47,9 oy oranı ile yüzde 48,6 oranında oy alması tahmin edilen en güçlü rakibi Mehmet Özhaseki karşısında seçimi kaybediyor.

Anket sonuçlarına göre, CHP’nin kalesi olan İzmir de yönetimdeki partinin değişmeyeceği büyükşehirlerden biri. Seferihisar Belediyesi’ndeki yönetim anlayışı ile dikkat çeken CHP adayı Tunç Soyer, yüzde 54,7 oy oranı ile yüzde 42,3 oy oranına ulaşan AK Parti’nin adayı eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşısında seçimi lider tamamlıyor.

ORC’nin son anketine göre MHP’den Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olan Hüseyin Sözlü, yüzde 52 oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bir dönem daha üstlenecek. CHP’den Millet İttifakı’nın ortak adayı olan Zeydan Karalar ise yüzde 44,2 oy alıyor.

Eskişehir’de çok az puan farkıyla önde olan CHP’nin adayı Yılmaz Büyükerşen, yüzde 49,2 oy oranı ile yüzde 48,5 oy alan AK Parti adayı Burhan Sakallı karşısında az bir fark ile yeniden Büyükşehir’in yönetimine geliyor. Balıkesir de ise iki güçlü adayın oy oranı eşit görünüyor. AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz ile İYİ Parti adayı İsmail Ok’un oy oranları yüzde 47,9 olarak görünüyor.

Iğdır’da ‘beka’ kazanacak

AK Parti’nin adayını geri çekerek MHP’nin adayı İsa Tezel’i desteklediği Iğdır’da Cumhur İttifakı Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik’in birlikte aday göstere HDP karşısında yüzde 48,9’a yüzde 46,5 puanla önde görünüyor. Beka tartışmalarına yanıt veren Akşener, HDP’nin güçlü olduğu Iğdır için aday çıkarmadıklarını belirterek AK Parti ve MHP’ye de tek aday göstermeleri konusunda çağrı yapmış, AK Parti’nin adayını geri çekmesi üzerine de Iğdır’da Cumhur İttifakı adaylarını desteklediklerini açıklamıştı.

Anket sonucu açıklanan diğer iller olan Bartın ve Isparta’da ittifaktan ayrı olarak MHP’den aday gösterilen Cemal Akın ve Yusuf Ziya Günaydın, yüzde 51,6 ve yüzde 40,1 oy oranları ile ipi göğüslerken adaylar oluyor. Seçim yarışının başa baş sürdüğü Zonguldak’ta ise MHP adayı Hamdi Ayan yüzde 35,4, Millet İttifakı’nın ortak adayı Şenol Şanal yüzde 34,7 oy alırken AK Parti’nin adayı Ömer Selim Alan ise yüzde 26,1 oy oranına sahip.